Persbericht

De nieuwe B-segment crossover van Kia heet Stonic

  • Stonic is nieuwe B-segment crossover van Kia
  • Naam Stonic combineert ‘Speedy’ en ‘Tonic’
  • Uitgesproken design, maximale interieurruimte, ‘zwevend’ HMI
  • Verkoop nieuwe Kia Stonic start in tweede helft van 2017

Kia maakt de naam bekend van de nieuwe crossover in het B-segment: Stonic. Deze opvallende en zelfverzekerde compacte crossover heeft een Europees design en is geïnspireerd op de vorm en functionaliteit van grotere SUV’s van Kia. De verkoop start in de tweede helft van 2017.

Bij dit bericht:

De naam ‘Stonic’ combineert de begrippen ‘Speedy’ en ‘Tonic’. Dat laatste – ‘tonica’ in het Nederlands – refereert aan de eerste en laatste noot van een compositie. De naam ‘Stonic’ geeft weer dat het voertuig wendbaar is en iets nieuws en fris biedt in het compacte SUV-segment.

Wendbaar is de Stonic vooral door het lage zwaartepunt. De vloeiend aflopende daklijn, de scherpe horizontale lijnen en de zachtere vormen geven de Kia Stonic een sportieve uitstraling. De unieke achterlichtsignatuur benadrukt het jonge en futuristische karakter van de nieuwe Kia Stonic.

Het in Europa ontworpen interieur is al even uitgesproken als het exterieur: rechte lijnen, strakke oppervlakken en geometrische vormen waar technologie en ergonomie centraal staan. Dat uit zich in maximale interieurruimte voor alle passagiers – in combinatie met een slimme indeling – en een ‘zwevende’ HMI (human-machine interface) dat smartphones naadloos verbindt met de vele functies in de auto.

Meer details over de nieuwe Kia Stonic volgen binnenkort.

Contact Kia Public Relations
Paul Molenaar | PR Manager a.i.
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 853
Mobiel: +31 (0)6 2297 7750
E-mail: p.molenaar@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

Kia Stinger fijngeslepen op beroemde Nürburgring 27 juni 2017 Kia onthult nieuwe Stinger, Picanto en twee plug-in hybrides 07 maart 2017 Veelbelovende start voor Kia in 2017 02 februari 2017