Blogbericht

8 redenen waarom je toch naar het EK voetbal moet kijken

Het Nederlands elftal is dit jaar helaas niet aanwezig bij het EK voetbal, maar dat is nog geen reden om het EK aan je voorbij te laten gaan. Acht redenen waarom je toch moet kijken.

 1. Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen. Het EK 2016 duurt namelijk vier weken. Bijna iedere avond is er wel een wedstrijd te bekijken.
   
 2. Ontspan en geniet! Stress over de prestaties van het Nederlands elftal is door de afwezigheid van ons nationale team helemaal niet nodig. Je kan dus in alle rust genieten van spannende voetbalwedstrijden.
   
 3. Het EK 2016 heeft toch een Nederlands randje, want scheidsrechter Björn Kuipers maakt deel uit van het officials- en scheidsrechterskorps. Misschien fluit hij wel de finale! Voor het openingsduel van het EK komende vrijdag tussen gastland Frankrijk en Roemenië is Björn Kuipers door de UEFA aangewezen als vierde official.
   
 4. Kia heeft als officiële sponsor een belangrijke taak tijdens het evenement, want met het vervoer van de deelnemende voetbalteams, scheidsrechters, officials, hoogwaardigheidsbekleders en vips, zijn wij verantwoordelijk dat iedereen op tijd op het veld is. Grote kans dus dat in jouw favoriete Kia, jouw favoriete voetbalspeler rijdt. De reden waarom wij voetbal sponsoren, is helder: Kia gelooft in de kracht van samen sporten.
   
 5. Dit jaar doen meer landen mee dan ooit, dankzij een nieuw competitieformat. Het aantal deelnemers aan het hoofdtoernooi is gegroeid van 16 naar 24 landen. Aan de kwalificatie voor het EK 2016 namen 53 landen deel.
   
 6. Meer landen betekent ook meer wedstrijden. Tijdens het EK 2016 vinden 51 wedstrijden plaats. Dat zijn er twintig meer dan tijdens het EK van 2012, toen Spanje Europees kampioen werd. De eerste wedstrijd vindt plaats op vrijdag 10 juni en de finale is op zondag 10 juli. Beide wedstrijden beginnen om 21:00 uur in het Stade de France in Saint-Denis – een van de grootste stadions van Frankrijk, met ruimte voor 81.338 toeschouwers.
   
 7. Tijdens alle 51 voetbalwedstrijden spelen 51 kinderen, die speciaal door Kia zijn geselecteerd, een belangrijke rol. Deze kanjers hebben de belangrijke taak gekregen om de officiële wedstrijdbal aan de scheidsrechter te overhandigen, zodat de wedstrijd kan beginnen. De kinderen in de leeftijdscategorie 10 tot 14 jaar werden geselecteerd via de sociale mediacampagne van Kia ‘Carry your Dream’.
   
 8. Jij wilt natuurlijk ook weten hoe onze zuiderburen het ervan afbrengen tijdens het EK. De verwachtingen van de Rode Duivels zijn hoog, vooral omdat ze overtuigend groepswinnaar zijn geworden. België speelt in Poule E en neemt het op tegen Zweden, Italië en Ierland.
   

Meer nieuws

Undercover hybride: de nieuwe Kia Niro 02 mei 2016

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.