Blogbericht

Undercover hybride: de nieuwe Kia Niro

De nieuwe Kia Niro is anders dan andere hybride modellen. De crossover heeft nog steeds een uitgesproken design, maar zónder typische hybride vormgeving. Volgens Niels van Roij – een autoriteit in automotive design - maakt dat de Niro juist heel bijzonder.

Niels van Roij runt in Londen zijn eigen designstudio en geeft regelmatig presentaties over automotive design. Tijdens die presentaties vertelt hij alles over hoe een nieuwe auto wordt ontworpen; van de eerste schetsen aan de tekentafel, het kleimodel, tot aan de keuzes die worden gemaakt in aanloop naar het daadwerkelijke productiemodel. Afgelopen maand gaf hij een presentatie voor Nederlandse journalisten, waarbij het ontwerp van de Kia Niro centraal stond.

Keuzes
Kia heeft bewust voor een design gekozen dat je niet direct als hybride herkent. Een undercover hybride dus. “Dat is een verstandige keuze”, vindt van Roij. Volgens hem hoeft een hybride auto helemaal niet zo uitsproken te zijn, zoals nu een beetje de norm is. “Dat betekent niet dat het design van de Niro Hybrid niet uitgesproken is”, stelt hij. “Het is juist het non-hybride design dat de Niro Hybrid zo bijzonder maakt. Het is dé kracht van het ontwerp.”

Proporties
“In mijn ogen is de Niro Hybrid een avontuurlijk ogende hybride. De auto komt zelfverzekerd over, staat goed op zijn poten, heeft stevige schouders en beschikt over de welbekende Kia ‘tiger nose’ grille. Het mooiste aan de Niro vind ik de proporties. Alles aan de auto klopt. Ook de welvingen in het koetswerk die wij in onze wereld surfacing noemen zijn goed gelukt.  Er is duidelijk aandacht besteed aan de jewellery, dit zijn de kleinste designdetails zoals de lichtunits, de sierrandjes en de knoppen. Dat geldt zowel voor de buiten-, als de binnenkant. Het is een échte Kia geworden; sportieve uitstraling, met mooie details.”

Eind juli wordt die nieuwe Kia Niro in de Nederlandse showrooms verwacht.

Meer nieuws

8 redenen waarom je toch naar het EK voetbal moet kijken 13 juni 2016

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.