Persbericht

De nieuwe Kia ProCeed

  • Shooting brake-carrosserie volgt voorbeeld van Kia Proceed Concept
  • Een echte Europeaan: ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa
  • Bagageruimte met een inhoud van 594 liter in combinatie met een coupé-achtige carrosserie
  • Motorenaanbod omvat high-performance 1.6-liter T-GDi voor de GT- modellen en keuze uit benzine en diesel voor de GT-Line-varianten
  • Wordt gebouwd in Slowakije, met de gebruikelijke 7 jaar/150.000 km garantie
  • Verkrijgbaar vanaf het eerste kwartaal van 2019

De nieuwe Kia ProCeed koppelt opwindend design aan de ruimte en veelzijdigheid van een stationwagon in een vijfdeurs shooting brake-carrosserie. De ProCeed wordt vandaag onthuld, voorafgaand aan zijn publieke debuut tijdens de Autosalon van Parijs 2018. Begin 2019 start de verkoop in Europa.

Bij dit bericht:

Emilio Herrera, Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe: “De ProCeed is een auto die alles belichaamt waar Kia voor staat. Zijn fraaie shooting brake-carrosserie biedt een ongekende combinatie van design, ruimte en veelzijdigheid, waardoor dit model een unieke plek inneemt in het segment van middelgrote gezinsauto’s. Ontwikkeld op Europese wegen, voor Europese bestuurders, zal de ProCeed veel rijplezier bieden. Het model wordt volgens de hoogste productiestandaards gebouwd in Europa en biedt ook de zekerheid van de unieke 7 jaar/150.000 km garantie van Kia.”

Het model deelt zijn naam met de tweede generatie Kia pro_cee’d driedeurs coupé en is ontworpen en ontwikkeld in Europa. Het is een product van de Europese design-, productontwikkelings- en R&D-teams van Kia in Frankfurt, Duitsland. De ProCeed zal worden gebouwd in de Slowaakse fabriek van het merk in Žilina. Daar worden ook de Kia Ceed en Ceed Sportswagon gebouwd die eerder dit jaar werden geïntroduceerd.

In lijn met zijn gedurfd design en zijn op sportiviteit gerichte techniek wordt de sportiefste telg van de nieuwe Ceed-modelreeks uitsluitend leverbaar als GT-Line en high-performance GT.

Herrera: “Als onderdeel van de uitgebreide Ceed-modelreeks levert de ProCeed een belangrijke bijdrage aan de continue groei van Kia in Europa. Sinds 2006 zijn meer dan 1,3 miljoen exemplaren van de Ceed-modelreeks verkocht in Europa, waarmee het één van de best verkochte modellen van het merk is naast de Sportage. De ProCeed maakt de aantrekkingskracht van de Ceed-reeks nog groter.”

De productie van de ProCeed shooting brake start in november en de verkoop gaat in Europa van start in het eerste kwartaal van 2019.

Lees het volledige persbericht in de bijlage.

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.