Persbericht

In detail: de nieuwe Kia e-Niro met 455 kilometer range

  • Nieuwe Kia e-Niro met 64 kWh lithium-ion-polymeerbatterij heeft actieradius van 455 kilometer (volgens WLTP) op één acculading
  • Kia e-Niro combineert elektrische kracht met ruimte en gebruiksgemak van een crossover
  • Kia e-Niro completeert Niro-gamma van Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid
  • In Nederland meer dan 10.000 exemplaren van de Kia Niro verkocht sinds 2016; hierdoor is de Kia Niro de bestverkochte hybrideauto van 2017 en 2018
  • Debuut Kia e-Niro tijdens Autosalon van Parijs (4 t/m 14 oktober 2018)
  • Verkrijgbaar vanaf eind 2018

De gloednieuwe Kia e-Niro is de eerste volledig elektrisch aangedreven crossover van Kia. Met een actieradius van maar liefst 455 kilometer volgens de WLTP-testcyclus combineert de e-Niro rijplezier en opwindend design met het gebruiksgemak van een compacte crossover en emissievrij rijden. Het resultaat maakt van de Kia e-Niro een van de interessantste elektrische auto’s van dit moment. De verkoop van de Kia e-Niro start eind 2018. De vanafprijs maakt Kia binnenkort bekend.

Bij dit bericht:

De Kia e-Niro is een van de eerste elektrische voertuigen waarin rijplezier, oogstrelend design en het gebruiksgemak van een crossover hand in hand gaan met emissievrije mobiliteit. Om die reden heeft de e-Niro een unieke marktpositie. Kopers profiteren van diverse speciaal voor EV’s ontwikkelde technologieën, nieuwe veiligheidssystemen en een opvallend ex- en interieurdesign.

“De combinatie van een cool crossover-design en geavanceerde aandrijflijnen resulteerde in 2017 in Europa al in de verkoop van ruim 33.000 exemplaren van de Niro en al meer dan 37.000 exemplaren van januari tot nu in 2018. Daarmee is het een van onze bestverkopende modellen”, zegt Emilio Herrera, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe. “Naar verwachting komt het cumulatieve verkoopaantal van elektrische voertuigen in Europa dit jaar uit op 200.000. Eind 2022 zal dat aantal zijn opgelopen tot bijna een miljoen auto’s, terwijl de crossover-markt ook in de komende jaren zal blijven groeien. De e-Niro is een duidelijk bewijs van de vooruitgang die Kia heeft geboekt met het maken van comfortabele, gebruiksvriendelijke en fun-to-drive modellen die de weg vrij maken voor emissievrij rijden.”

De nieuwe e-Niro komt naast de al bestaande en bijzonder succesvolle Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid in de line-up van Kia. Kia heeft sinds de marktintroductie van het model in 2016 wereldwijd al meer dan 250.000 exemplaren van de Niro verkocht, waarvan 82.000 in Europa. In Nederland zijn er sinds de introductie van de Kia Niro Hybrid meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De Kia Niro Hybrid is daarmee de bestverkochte hybride van Nederland in 2017 en 2018. De e-Niro is na de Soul EV de tweede volledig elektrische auto van Kia die wereldwijd wordt verkocht.

Lees hier het volledige bericht.

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.