Persbericht

Kia behaalt top 5-positie in eerste halfjaar 2018

  • Vijfde positie op Nederlandse verkoopranglijst dankzij opmars in zakelijke markt
  • Kia Niro aanhoudend succesvol én bestverkochte hybride van Nederland
  • Verdere groei verwacht dankzij introductie nieuwe Kia Ceed
  • Marktintroductie Kia Niro EV in laatste kwartaal van 2018

Met ruim 15.400 registraties in het eerste halfjaar van 2018 bezet Kia de vijfde positie in de Nederlandse verkoopstatistieken. Het volgende model dat het succes van Kia in Nederland gaat voorzetten staat al klaar: de kersverse nieuwe Kia Ceed, die sinds deze week bij de dealers staat. Ook arriveert in het laatste kwartaal van dit jaar de veelbelovende 100% elektrische Kia Niro EV op de Nederlandse markt.

Bij dit bericht:

Kia is een van de snelst groeiende automerken in Nederland. Dat komt mede door het aanhoudende succes van modellen als de Kia Picanto, Stonic en Niro. De Kia Niro is zelfs de bestverkochte hybrideauto van Nederland. Kia breidt de Niro-familie eind dit jaar uit met de langverwachte Kia Niro EV. Deze 100% elektrische crossover combineert sportiviteit en veelzijdigheid met gebruiksgemak en aantrekkelijk design. De Niro EV beleeft zijn Europese première op de Autosalon van Parijs in oktober dit jaar.

Succes voortzetten

“We zijn ongelofelijk trots dat we het eerste halfjaar van 2018 in de Nederlandse verkoopstatistieken in de top 5 eindigen. Dit is de positie die Kia voor de middellange termijn ambieert”, zegt Sjoerd Knipping, Commercieel Directeur Kia Motors Nederland B.V. “Er zitten nog meer mooie producten van Kia in de pijplijn om de groei op de zakelijke markt te continueren. Niet alleen de nieuwe generatie Ceed en Ceed Sportswagon – de meest Europese Kia-modellen ooit – gaan voor verdere groei zorgen, maar ook de Kia Niro EV zal het succes van Kia in Nederland een impuls geven.”

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.