Persbericht

Kia en Hyundai investeren in Aurora voor ontwikkeling zelfrijdende modellen

  • Investeringen ter versterking van reeds bestaand partnerschap
  • Bedrijven versnellen de ontwikkeling van autonome voertuigplatformen en services die worden mogelijk gemaakt door de Aurora Driver

Kia Motors Corporation, als onderdeel van Hyundai Motor Group, en Aurora Innovation Inc. breiden hun samenwerking uit voor technologie waarmee auto’s zelfstandig kunnen rijden. Het bedrijf doet opnieuw een investering om de ontwikkeling van de Aurora Driver, het zelfsturende systeem, te versnellen. Het bestaat uit een lidar, radar en camera’s die de omgeving rond de auto waarnemen.

Bij dit bericht:

De overeenkomst zal het strategisch partnerschap die de bedrijven in 2018 sloten versterken. De bedrijven zijn overeengekomen om onderzoek uit te breiden naar een breed scala aan modellen en een optimaal platform te bouwen voor autonome voertuigtechnologie van Kia.

“Aurora is de toonaangevende innovator van zelfrijdende technologie en we kijken uit naar een sterkere samenwerking met hen”, aldus Youngcho Chi, President en Chief Innovation Officer bij Hyundai Motor Group. ‘Door nauw samen te werken met brancheleiders over de hele wereld kunnen we volledig zelfrijdende voertuigen ontwikkelen die veilig en innovatief zijn voor onze klanten.’

Sinds de oprichting heeft Aurora snel haar plek als marktleider ingenomen in de ontwikkeling van autonome technologie. De Aurora Driver, het zelfsturende systeem, bestaat uit een lidar, radar en camera’s die de omgeving rond de auto waarnemen. De computer waarop de softwaremodules draaien interpreteert de waarnemingen en plant een veilige route. Met de integratie van de Aurora Driver zullen Kia-voertuigen nog beter in staat zijn om te monitoren, te reageren en zich aan te passen aan verschillende omgevingen.

“Het team aan technici van Kia wat werkt aan de Aurora Driver heeft de afgelopen periode een enorme vooruitgang geboekt. Zij kunnen trots zijn op de reeds behaalde resultaten”, zegt Sterling Anderson, medeoprichter en Chief Product Officer van Aurora. “Samen met al onze ecosysteempartners komen we zo tot een krachtig platform dat de voordelen van zelfrijdende technologie veilig, snel en breed toepasbaar zal maken”. De samenwerking tussen Kia en Aurora draagt bij aan de ambitie van het merk om leidend te zijn met autonoom rijden.

Kia wil in de nabije toekomst een grootschalige testvloot van autonome voertuigen op de openbare weg testen om de weg vrij te maken voor commerciële productie van deze technologie.

Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.