Persbericht

Kia Motors Corporation benoemt Ho-sung Song tot President

  • Song voert de implementatie van ‘Plan S’ aan, de strategie van het bedrijf op middellange tot lange termijn
  • De uitgebreide ervaring van Song binnen de auto-industrie en zijn expertise in overzeese activiteiten helpen het bedrijf te transformeren naar de toekomst, met onder meer elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen

Kia Motors Corporation maakt vandaag bekend dat Ho-sung Song, Head of Global Operations, is gepromoveerd tot President. In zijn nieuwe rol zal Song het voortouw nemen in de verdere implementatie van ‘Plan S’, de strategie van het bedrijf op middellange tot lange termijn, gericht op het verkrijgen van een leidende positie in de toekomstige auto-industrie.

Bij dit bericht:

De uitgebreide ervaring van Song binnen de auto-industrie en zijn expertise in overzeese activiteiten zijn van grote waarde bij de transformatie naar toekomstige businessmodellen voor onder meer elektrische voertuigen en mobiliteitsoplossingen.

Voorafgaand aan zijn huidige functie als hoofd van Global Operations, heeft Song succesvol een breed scala van leidinggevende functies bekleed, waaronder die van President van Kia Motors Europe en Head of Kia Motors Corporation Export Planning Group.

De Plan S-strategie van Kia is gericht op de transitie van het aanbieden van auto’s met verbrandingsmotoren naar elektrische en autonome voertuigen. Tegen het einde van 2025 wil het bedrijf een volledige line-up van 11 elektrische voertuigen in het gamma hebben. Met deze modellen streeft Kia naar een aandeel van 6,6% op de wereldwijde EV-markt (exclusief China). Het merk wil daarnaast ook dat tegen die tijd 25% van haar verkochte auto’s milieuvriendelijk is.

Han-woo Park krijgt een adviserende rol en blijft de doelstellingen van het bedrijf ondersteunen.

De highlights uit de carrière van Ho-sung Song:

  • Head of Global Operations, Kia Motors Corporation (Executive Vice President)
  • President of Kia Motors Europe (Senior Vice President)
  • Head of Export Planning Group, Kia Motors Corporation (Vice President)
  • President of Kia Motors France (Vice President)
Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

Kia maakt met ‘Plan S’ transitie naar elektrisch rijden en mobiliteitsoplossingen 14 januari 2020

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.