Persbericht

Kia Motors en Rafa Nadal 15 jaar samen succes

Kia Motors en Rafael Nadal vieren dit jaar 15 jaar partnerschap. De toptennisser werd in 2004 op 17-jarige leeftijd ambassadeur voor Kia in Spanje, toen hij nog aan het begin stond van zijn carrière. Nu is hij een van de beroemdste en succesvolste tennissers aller tijden. In 2006 versterkte Kia de samenwerking door Nadal aan te stellen als merkambassadeur wereldwijd.

Bij dit bericht:

Emilio Herrera, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe: “In 15 jaar tijd hebben Kia en Nadal de samenwerking omgezet in een winnende combinatie door passie, hard werken en het benutten van kansen. Rafa heeft een belangrijke rol gespeeld in het vergroten van de bekendheid van Kia, niet alleen in Europa, maar in veel markten wereldwijd. Zijn opbloeiende carrière ging gelijk op met de ontwikkeling van Kia tot een van de grootste spelers in de autowereld.”

Nadal speelde de afgelopen jaren een rol in diverse campagnes en heeft zichzelf bewezen als onbetwiste kampioen voor Kia. Zijn betrokkenheid heeft niet alleen bijgedragen aan het groeiende vertrouwen in en de bekendheid van het merk in Europa, maar ook in de rest van de wereld.

In dezelfde periode heeft Nadal een reputatie verworven als de succesvolste Spaanse tennissers ooit én van de grootste ter wereld. In 2019 won Nadal voor de twaalfde keer de ‘French Open’ op Roland Garros en daarmee zijn achttiende Grand Slam titel. Geen enkele andere tennisser wist zoveel tenniswedstrijden te winnen op gravel.

Kia participeert sinds het begin actief in de Rafa Nadal Foundation en ondersteunt de tennisser met de Rafa Nadal Academy en het opzetten van jeugdtennistoernooien. Rafael Nadal is een boegbeeld onder de vele sporters en sportorganisaties waarmee Kia in de loop der jaren een samenwerking is aangegaan. Kia is al jaren actief in de sportwereld en sponsort grote toernooien zoals de Australian Open en de UEFA Europa League.

Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

Rafael Nadal en Kia Motors weer 5 jaar samen verder 01 mei 2015 Rafael Nadal onthult Kia X-Car op Australian Open 2015 20 januari 2015

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.