Persbericht

Kia Motors Europe benoemt Emilio Herrera tot COO

  • Herrera was voorheen Managing Director van Kia Motors Iberia
  • Kia Motors Iberia verdubbelde verkoop in periode 2013-2017
  • Voorganger Michael Cole krijgt andere leidinggevende functie in Kia-organisatie
  • Onder Cole groeide verkoop Kia in Europa met 40%

Kia Motors Europe heeft Emilio Herrera benoemd tot de nieuwe Chief Operating Officer. Hij vervangt Michael Cole, die een andere leidinggevende functie krijgt binnen de wereldwijde organisatie van Kia Motors. De heer Herrera vestigt zich in het hoofdkwartier van Kia Motors Europe in Frankfurt, Duitsland, waar hij samenwerkt met de President, de heer Yong Kew Park.

Bij dit bericht:

Emilio Herrera wordt verantwoordelijk voor de continuering van de gestage verkoopgroei van Kia in Europa. Kia Europa heeft de ambitie om in 2018 500.000 auto’s te verkopen. Herrera gaat ook toezien op de introductie van een reeks nieuwe modellen met een geavanceerde aandrijflijn. Tot 2025 staan maar liefst zestien nieuwe modellen op de planning – inclusief de introductie in 2020 van een geheel nieuwe elektrisch aangedreven auto met brandstofcel.

Herrera heeft meer dan twintig jaar ervaring in de automotive sector in Europa. Hij was sinds 2012 Managing Director van Kia Motors Iberia. Kia werd het snelst groeiende automerk in Spanje en verdubbelde de verkoop tussen 2013 en 2017. Daarvoor was Herrera Managing Director van Kia Motors Belgium.

Herrera is in 1961 geboren in Lausanne, Zwitserland. Hij studeerde in 1984 af in taalwetenschappen en communicatie aan de Katholieke Universiteit van Leuven, België, en spreekt zes talen.

Michael Cole was sinds november 2012 Chief Operating Officer van Kia Motors Europe. In die periode groeide de verkoop van Kia in Europa met een ongekende 40 procent, terwijl de groei van de herstellende Europese markt 27 procent bedroeg. In 2013, het eerste volledige jaar dat Cole COO was, verkocht Kia Motors Europe 337.972 auto’s en had 2,7 procent marktaandeel. De verkoop van 472.125 auto’s in 2017 betekende een marktaandeel van 3,0 procent van de Europese markt. De groei zet ook aan het begin van 2018 door met een marktaandeel dat is gegroeid tot 3,1 procent in januari en februari.* Kia Motors geeft op een later moment meer informatie vrij over de nieuwe rol die Michael Cole gaat vervullen.

“Ik heb een heel plezierige tijd gehad in Frankfurt. Ben er trots op dat ik kon bijdragen aan de groei van de verkoop, het marktaandeel en de naamsbekendheid van Kia in Europa. Ik bedank het team hier en in alle Europese markten voor hun hulp en steun tijdens mijn zes jaar als COO. Het was een genoegen om met zo’n getalenteerde en toegewijde groep mensen te mogen samenwerken”, aldus Michael Cole.

Emilio Herrera zei naar aanleiding van zijn benoeming tot COO van Kia Motors Europe: “Michael laat Kia achter in een zeer goede positie. Ik kijk ernaar uit om de indrukwekkende groei van het merk in Europa voort te zetten. Nieuwe auto’s en aandrijflijnen bieden ons nieuwe kansen om de verkoop te stimuleren en het marktaandeel in de komende jaren verder te vergroten.”

*Cijfers: ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), EU + EFTA-landen

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.