Persbericht

Kia Niro Plug-in Hybrid: praktisch en héél zuinig

  • Europese verkoop Niro Plug-in Hybrid start in Q3 2017
  • 8,9 kWh lithium-polymeer batterij en 1,6-liter GDI-motor
  • Doelstelling: puur elektrische range van meer dan 55 kilometer
  • CO2-uitstoot bedraagt minder dan 30 g/km
  • Ruim interieur en veel bagageruimte (324 liter)
  • 1.300 kilogram geremd trekgewicht dankzij optioneel trekgewicht extensiepakket
  • Slimme energiebesparende systemen en unieke stylingdetails
  • 7 jaar of 150.000 garantie, ook op lithium-ion accu

Kia breidt het gamma van de Niro op de Autosalon van Genève uit met de nieuwe Niro Plug-in Hybrid. De versie combineert de veelzijdigheid van een crossover met maximale brandstofefficiëntie dankzij de geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn. De Europese verkoop start in het derde kwartaal van 2017.

Bij dit bericht:

De nieuwe Kia Niro Plug-in Hybrid maakt gebruik van een efficiënte 1,6-liter GDI (Gasoline Direct Injection) benzinemotor én een 8,9 kWh lithium-polymeer accupakket. Ten opzichte van de hybride Kia Niro valt het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot van de Niro Plug-in Hybrid nog lager uit. Kia verwacht een CO2-emissie van minder dan 30 g/km te realiseren. De elektrische range bedraagt meer dan 55 kilometer. De exacte gegevens maakt Kia in een later stadium bekend. Vanwege het op 1 januari jongstleden gewijzigde fiscale beleid ten aanzien van de bijtelling onderzoekt Kia Motors Nederland momenteel het (toekomstig) potentieel voor deze auto op de Nederlandse markt.

Groei plug-in hybrides
“De jaarlijkse verkopen van plug-in hybrides in Europa nemen voor het einde van 2023 toe tot meer dan 600.000, terwijl ook de crossovermarkt blijft groeien in de komende jaren”, zegt Michael Cole, Chief Operating Officer van Kia Motors Europe. “Er is een duidelijke vraag van klanten naar een auto die het gebruiksgemak en coole imago van een crossover combineert met de uiterst lage emissies van een geavanceerde plug-in hybride aandrijflijn. De Niro Plug-in Hybrid is een van de weinige auto’s op de markt met deze combinatie.”

“De Niro Plug-in Hybrid is een van de nieuwste eco-modellen die Kia helpen om de brandstofefficiency van modellen wereldwijd vóór 2020 met 25 procent te verbeteren ten opzichte van het 2014-niveau.

Overtuigend alternatief
De Niro Plug-in Hybrid vormt een overtuigend alternatief voor kopers die op zoek zijn naar een compacte crossover met een conventionele benzine- of dieselmotor. De auto geeft de gebruiker de kans om kortere ritten volledig elektrisch en dus zonder emissies af te leggen. Lage gebruikskosten zijn een ander voordeel van het model.

Efficiënte aandrijflijn
Het hart van de nieuwe Niro Plug-in Hybrid wordt gevormd door een 8,9 kWh lithium-ion-polymeer accupakket. Dit is 1,56 kWh krachtiger dan het accupakket van de Niro Hybrid. Het nieuwe accupakket voorziet een 44,5 kW sterke elektromotor van energie. Deze motor levert bijna 40 procent meer vermogen dan die in de Niro Hybrid. Het accupakket en de elektromotor koppelt Kia aan een efficiënte 1,6-liter Kappa viercilinder GDI-benzinemotor met een vermogen van 105 pk en 147 Nm trekkracht. Het systeemvermogen komt uit op 141 pk en 265 Nm, waardoor de Niro Plug-in Hybrid in 10,8 seconden naar 100 km/u sprint (0,7 seconden sneller dan Niro Hybrid).

Extreem lage CO2-uitstoot
Engineers van Kia doelen op een elektrische range van meer dan 55 kilometer. De hybride Kia Niro heeft een CO2-uitstoot van 88 g/km. De uitstoot van de Niro Plug-in Hybrid is aanzienlijk lager en komt uit op minder dan 30 g/km (gecombineerd, New European Driving Cycle).

DCT en TMED
Kia koppelt de aandrijflijn aan een zestraps automaat met dubbele koppeling (DCT). Deze automaat is weer gekoppeld aan een Transmission Mounted Electric Device (TMED) waarmee de volledige output van zowel de benzine- als elektromotor met minimaal verlies van energie op de voorwielen wordt overgebracht. Dit is een ander systeem dan e-CVT-systemen, waarbij een deel van de brandstofmotoroutput naar de elektromotor gaat en er kracht- en energieverlies optreedt.

Maximale efficiency dankzij Eco DAS
Een regeneratief remsysteem zet kinetische remenergie om in elektrische energie voor de batterij. Dat gebeurt tijdens gas liften en remmen. Het Eco Driving Assistant System (Eco DAS) ondersteunt de bestuurder om zo zuinig mogelijk te rijden. Eco DAS omvat Coasting Guide Control (CGC) en Predictive Energy Control (PEC).

CGC adviseert de bestuurder wanneer hij het beste gas kan liften of afremmen. PEC maakt gebruik van het navigatiesysteem en de cruise control, om actief het energieverbruik te beïnvloeden op basis van topografische veranderingen op de route vóór de auto. Zo bepaalt het systeem wanneer de batterij op het beste moment bijgeladen kan worden en op welk moment de opgeslagen energie het meest efficiënt benut kan worden. Uniek aan het systeem is dat het ook rekening houdt met hoogteverschillen. Het touchscreen van het infotainmentsysteem geeft de status van de batterij en oplaadstations in de omgeving weer.

Verrassend ruim
De Kia Niro is van begin af aan ontworpen om plaats te bieden aan diverse hybride aandrijflijnen. De introductie van de plug-in hybride aandrijflijn heeft daardoor vrijwel geen gevolgen voor de interieurruimte. Het accupakket is geplaatst onder de achterbank en laadvloer van de 324 liter grote bagageruimte. Een optioneel trekgewicht extensiepakket – zeldzaam in het hybride segment – geeft de Niro Plug-in Hybrid een geremd trekgewicht van 1.300 kilogram.

Het ex- en interieur van de Niro Plug-in Hybrid heeft ten opzichte van de hybride Niro een aantal unieke designkenmerken. De auto heeft een grille met satijnchromen finish en speciaal chroomwerk met een metallic blauwe afwerking, toegepast op de ‘blades’ in de voor- en achterbumper. Kia levert de plug-in hybride met 16-inch lichtmetalen wielen die lucht- en rolweerstand beperken. Full-LED koplampen en achterlichten en ‘Eco Plug-in’ badges maken het geheel af.

Het interieur van de Niro Plug-in Hybrid heeft een blauwe afwerking voor de luchtroosters en blauwe stiksels voor de bekleding van de stoelen. Nieuw is een in het instrumentarium geplaatst 7,0-inch TFT-scherm waarop belangrijke informatie over de aandrijflijn wordt getoond, zoals de batterijstatus en suggesties om efficiënter te rijden.

Centraal op het dashboard positioneert Kia een 8,0-inch touchscreen van het infotainment- en navigatiesysteem, speciaal afgestemd op de aandrijflijn van de Niro Plug-in Hybrid. Het systeem toont de elektrische range en laadstations in de buurt. Het infotainmentsysteem biedt maximale connectiviteit en ondersteunt Android AutoTM en Apple CarPlayTM evenals Kia Connected Services powered by TomTomTM dat verkeers- en weerupdates en flitswaarschuwingen geeft. Een inductielader voor het draadloos opladen van de telefoon is leverbaar, net als een krachtige JBL®-premium geluidsinstallatie met Clari-Fi-technologie dat voor een rijkere geluidservaring zorgt.

De Kia Niro Plug-in Hybrid heeft verschillende actieve rijhulpsystemen. Standaard is elke auto voorzien van Kia Vehicle Stability Management (VSM) voor maximale stabiliteit in bochten en tijdens remacties. Als VSM tractieverlies detecteert, schakelt het systeem Electronic Stability Control (ESC) in ondersteunt het systeem met sturen. Andere actieve veiligheidssystemen zijn Smart Cruise Control, de intelligente remassistent Autonomous Emergency Braking (Forward Collision-Avoidance Assist), Lane Keeping Assist en Driver Attention Warning. Optionele systemen zijn Blind-Spot Collision Warning en Rear Cross-Traffic Collision Warning.

KIA NIRO PLUG-IN HYBRID – TECHNISCHE SPECIFICATIES (EUROPA)

Carrosserie en chassis
Plug-in hybride crossover met vijf deuren en vijf zitplaatsen, chassis gemaakt van staal en aluminium. Viercilinder benzinemotor en parallel geplaatst plug-in hybride systeem gekoppeld aan zestraps automaat met dubbele koppeling en voorwielaandrijving.

Motoren
1.6-liter / 105 pk GDI
Type DOHC, vier-in-lijn
Inhoud 1,6-liter
Boring x slag 72.0 x 97.0
Compressieverhouding 13.0:1
Maximum vermogen 105 pk (77 kW) @ 5.700 tpm
Maximum koppel 147 Nm @ 4.000 tpm
Aantal kleppen 16 (vier per cilinder)
Brandstofsysteem Directe benzine-inspuiting
Emissieklasse Euro Stage 6b

 

Batterij en elektrische motor
Batterijtype Lithium-ion polymeer
Voltage 360 V
Accucapaciteit 8,9 kWh
Maximum vermogen motor 60,5 pk (44,5 kW)
Maximum koppel 170 Nm

 

Gecombineerd hybride systeem
Systeemoutput 141 pk
Systeemkoppel 265 Nm

 

Transmissie
Zestraps automaat met dubbele koppeling (DCT)

 

Transmissieverhoudingen
1 3.867
2 2.217
3 1.371
4 0.93
5 0.956
6 0.767
Achteruit (R) 5.351
Eindoverbrenging 4.438 (1ste/2e/3e/4e) / 3.227 (5e/6e/R)

 

Aandrijving
Voorwielaandrijving

 

Wielophanging en vering
Vóór Volledig onafhankelijk, aan subframe bevestigde MacPherson veerpoten, schroefveren en met gas gevulde schokbrekers met anti-roll stabilisatorbalk
Achter Volledig onafhankelijk, aan subframe bevestigde MacPherson veerpoten, schroefveren en met gas gevulde schokbrekers met anti-roll stabilisatorbalk

 

Besturing
Type Elektrisch bekrachtigde stuurbekrachtiging aan tandheugel
Stuurverhouding 13.9:1
Aantal rotaties (lock-to-lock) 2.66
Draaicirkel 5,3 meter

 

Remmen
Vóór 15-inch geventileerde remschijven
Achter 15-inch vaste remschijven
Parkeerrem Voetrem
Draaicirkel 5,3 meter

 

Wielen en banden
Standaard Lichtmetaal, 16-inch, 205/60 R16 banden

 

Afmetingen (mm)
Exterieur
Totale lengte 4.355 Totale breedte* 1.805
Totale hoogte 1.535 Wielbasis 2.700
Overhang vóór 870 Overhang achter 785
Minimale bodemvrijheid 160

*exclusief  buitenspiegels

 

Interieur
1ste rij 2e rij
Hoofdruimte 1.018 993
Beenruimte 1.059 950
Schouderruimte 1.423 1.402
Heupruimte 1.364 1.228

 

Tank en bagageruimte
Brandstoftank 43 liter
Bagageruimte (VDA) 324 liter

 

Gewichten (kg)
Leeggewicht 1.519
Maximaal toelaatbaar totaalgewicht 2.000
Trekgewicht, geremd 1.300*

*(met trekgewicht extensie pakket)

 

Prestaties
Topsnelheid (km/u) 172
0-100 km/u (seconden) 10,8

 

Emissie
CO2 (g/km) <30*

*ontwikkelingsdoel

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 850
Mobiel: +31 (0)6 2128 1096
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden