Persbericht

Kia scoort hoog in kwaliteit

Kia is in het gerenommeerde, Amerikaanse J.D. Power Initial Quality onderzoek (IQS) voor het eerst als runner-up geëindigd. In het onderzoek onder 33 automerken die in de Verenigde Staten leverbaar zijn, behaalde Kia in deze 2015-editie de hoogste score ooit voor het merk.

Bij dit bericht:
Beeldmateriaal

Kia’s sterke prestaties zijn voor een belangrijk deel te danken aan twee succesvolle modellen: de Soul en Sorento, die beide in hun segment bovenaan eindigden. Ook de Rio, Optima, Cadenza, Sportage en Sedona (Grand Carnival) kwamen uitstekend naar voren in het onderzoek met in alle gevallen een top-drienotering in hun respectievelijke categorieën.

Topkwaliteit
“Het J.D. Power-onderzoek laat geen twijfel bestaan dat Kia auto’s van topkwaliteit produceert. Wij hechten veel waarde aan dit onderzoek omdat de IQS-studie de ervaringen van onze klanten uitdraagt,” verklaart Michael Sprague, Chief Operating Officer en EVP van Kia Motors America. “Kia’s groei is één van de grootste succesverhalen binnen de auto-industrie en wordt gevoed door het harde werk van duizenden medewerkers wereldwijd. Nog zo’n belangrijk element in dat succes is onze lange-termijnfocus op kwaliteit, het versterken van ons merk en het verder vergroten van de merkbeleving van onze klanten.” Naast Kia’s modellen scoorde ook de productiefaciliteit van het merk in het Amerikaanse West Point (Georgia) – waar de Sorento en Optima worden geproduceerd – hoger dan ooit tevoren.

J.D. Power Initial Quality Study
Het jaarlijkse J.D. Power IQS, dat dit jaar voor de 29e maal werd gehouden, analyseert de reacties van autokopers in 26 autosegmenten. Het IQS vraagt eigenaren daarbij naar hun mening over hun auto op het gebied van de rijervaring, de prestaties van de motor en versnellingsbak en een uiteenlopende serie kwaliteitgerelateerde problemen die zich in de eerste 90 dagen na aanschaf kunnen voordoen.

Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

De nieuwe Sorento: altijd hybride 18 maart 2020 Kia onthult de nieuwe Sorento 17 februari 2020 Nieuwe Kia Sorento debuteert in Genève 04 februari 2020

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.