Persbericht

Pierre Leclercq nieuwe Head of Styling bij Kia Motors

  • Nieuwe functie in het leven geroepen om langetermijnstrategie voor design en innovatie verder te ontwikkelen
  • Leclerq werkt samen met Peter Schreyer en Seon Ho Youn bij Kia’s designstudio in Namyang, Korea
  • Afgestudeerd aan Pasadena Art Center College of Design, voorheen werkzaam bij BMW, Ford, Zagato en Great Wall Motors

Kia Motors heeft Pierre Leclercq benoemd tot Head of Styling van het designhoofdkwartier in Namyang, Korea. Met de aanstelling van de Belgische topdesigner wil Kia de ontwikkeling van een consistent design-DNA voor de steeds verder groeiende modellenrange bespoedigen.

Bij dit bericht:

Leclercq wordt verantwoordelijk voor de langetermijnstrategie op het gebied van design en innovatie bij Kia. Hij zal richting geven aan het ontwerp van exterieur, interieur, materialen en bekleding van nieuwe modellen. Daarnaast zal hij de samenwerking tussen de diverse designcentra in de Verenigde Staten, Europa, China en Korea versterken.

Leclercq start eind september in de nieuwe functie, waarin hij nauw zal samenwerken met Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van Hyundai Motor Group, en Seon Ho Youn, Head of Kia Design Center in Korea.

“Pierre Leclercq heeft een unieke kijk op wereldwijd voertuigdesign. Hij heeft de nodige ervaring en expertise en werkt mee aan het verder versterken van de designidentiteit van Kia voor de komende jaren”, aldus Peter Schreyer. “Design speelde een sleutelrol in de transformatie van Kia en Pierre zal ons verder helpen die designgerichte benadering consistent vast te houden voor toekomstige modellen in nieuwe segmenten.”

Leclercq studeerde in 1998 af aan het Art Center College of Design in Pasadena, Californië, in Transportation Design. Hij startte zijn carrière in Italië bij designhuis Zagato, waarna hij vervolgens werkzaam was bij Ford’s Ghia studio, bij BMW (in Californië en München) en bij M Performance van BMW. Zijn laatste functie voor zijn komst naar Kia was Head of Design bij Great Wall Motors.

“Ik heb de ontwikkeling van Kia met grote belangstelling gevolgd en ben dan ook zeer verheugd dat ik deelgenoot mag worden van dit innovatieve designteam”, reageert Leclercq. “Kia heeft een reputatie opgebouwd door design centraal te stellen bij de ontwikkeling van nieuwe modellen. Ik kijk ernaar uit om met de getalenteerde vormgevers van Kia te werken. Zij hebben van Kia een merk gemaakt dat geassocieerd wordt met krachtig, energiek en modern autodesign.”

Biografie – Pierre Leclercq
2013 – 2017  Head of Design bij Great Wall Motors Global
2011 – 2013  Brand Design Chief, BMW M Performance
2004 – 2010  Senior Exterior Designer, BMW München
2000 – 2003  Exterior Designer, BMW Los Angeles
1999 – 2000  Ford Advanced (Ghia studio), Turijn

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.