Persbericht

Toekomstig Kia interieur herkent emoties

  • Kia komt met kunstmatige intelligentie die emoties kan herkennen om het interieur op de stemming van de bestuurder aan te passen
  • Zogenaamde R.E.A.D.-systeem sluit aan op ‘emotive driving’ concept van Kia
  • De nieuwe technologieën worden op 8 januari 2019 tijdens CES in Las Vegas onthuld

Kia Motors onthult op 8 januari 2019 tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas verschillende technologieën met kunstmatige intelligentie. Dat gebeurt in een interactieve ‘Space of Emotive Driving’-show. Die geeft een blik op een toekomst waarin autonoom rijden de norm is en reiscomfort voorop staat. Naast diverse andere technologieën staat het nieuwe Real-Time Adaptive Driving (R.E.A.D.)-systeem centraal tijdens de show.

Bij dit bericht:

Door middel van kunstmatige intelligentie herkent het R.E.A.D.-systeem emoties en stemt daar het interieur en rijgedrag van de auto op af. Op die manier wordt reizen een stuk aangenamer.

Interieur van de toekomst
Albert Biermann, President en Hoofd Research & Development Division van Kia Motors, zegt: “Door hypermoderne rijhulpsystemen en kunstmatige intelligentie (Al-technologie) te combineren, kunnen we met het R.E.A.D.-systeem het interieur van de toekomst laten zien. Deze nieuwe technologie communiceert constant met de bestuurder en de auto om het interieur aan te passen aan zijn humeur.”

‘Emotive driving’ concept
Tijdens de CES toont Kia nog veel meer van het ‘emotive driving’ concept, waarover in de aanloop naar de show meer prijs zal worden gegeven. De R.E.A.D.-technologie is de eerste ter wereld die gebaseerd is op een gezamenlijk onderzoek met de Massachusetts Institute of Technology (MIT) Media Lab’s Affective Computing groep.

De CES 2019 vindt plaats van dinsdag 8 januari tot vrijdag 11 januari in het Las Vegas Convention Center. Kia Motors staat in de North Hall op stand 7029. Meer informatie is te vinden op www.kia.com/worldwide/CES2019.

Contact Kia Public Relations
Maaike Aarts | Manager Communications & PR
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 800
E-mail: m.aarts@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.