Persbericht

Twee Red Dot designprijzen voor Kia Soul EV en Kia Sorento

Het designteam van Kia krijgt wederom erkenning tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Red Dot designprijzen. Deze keer mag Kia twee ‘Red Dots’ in ontvangst nemen, voor de Kia Soul EV en de compleet nieuwe Kia Sorento.

Bij dit bericht:
Beeldmateriaal

De Red Dot Awards verkiezing wordt internationaal gezien als één van de belangrijkste designwedstrijden ter wereld. In 2015 worden de designprijzen voor de 60ste keer uitgereikt. Ditmaal koos de jury de compleet elektrisch aangedreven Kia Soul EV als winnaar en kreeg de nieuwe, recent gelanceerde Kia Sorento een eervolle vermelding toegekend. Sinds Kia in 2009 voor het eerst een Red Dot Award in ontvangst mocht nemen, won het merk in deze verkiezing al 13 onderscheidingen, naast tal van andere designprijzen. Afgelopen jaar kreeg de traditionele Kia Soul met verbrandingsmotor ook al een Red Dot opgespeld. Bovendien wonnen de Soul en Sorento respectievelijk in 2014 in 2015 eveneens de prestigieuze iF Design Award.

Red Dot Award – ‘s werelds grootste productdesign wedstrijd
De ‘Red Dot Award: Product Design’ is de grootste en meest internationale productdesign wedstrijd ter wereld. Dit jaar dienden 1.994 bedrijven uit 56 landen 4.925 nieuwe producten in om mee te dingen naar een felbegeerde Red Dot. De internationale jury van deze 60e editie van de verkiezing bestond uit gerenommeerde freelance designers, professoren en vakjournalisten afkomstig uit 25 landen waaronder gerenommeerde designers uit Duitsland, Zweden, Maleisië, Japan, Verenigd Koninkrijk en Japan. De deelnemende producten werden beoordeeld op criteria als functionaliteit, de mate aan innovatie, ergonomie, kwaliteit en ecologische eigenschappen.

De officiële uitreiking van de Red Dot Awards 2015 vindt plaats op 29 juni in het Duitse Essen, in het Aalto Theater, een operatheater dat werd ontworpen door Alvar Aalto.

Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

De nieuwe Sorento: altijd hybride 18 maart 2020 Kia onthult de nieuwe Sorento 17 februari 2020 Nieuwe Kia Sorento debuteert in Genève 04 februari 2020

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.