Persbericht

Wereldpremière Kia Ceed Sportswagon in Genève

  • Laadruimte groeit naar 600 liter – een van grootste in C-segment
  • Innovatieve technologieën waaronder ‘Level 2’ autonoom rijden
  • Nieuwe 1.4 T-GDi benzinemotor en 1.6 CRDi dieselmotor
  • Start Europese verkoop in vierde kwartaal 2018

De nieuwe Ceed Sportswagon maakt vandaag zijn werelddebuut op de Autosalon in Genève. Hij is ontworpen, ontwikkeld en gebouwd in Europa. De derde generatie van een bijzonder veelzijdige, praktische en ruime stationwagen, met een nog groter interieur en flink meer laadruimte dan zijn voorganger.

Bij dit bericht:

De nieuwe Ceed Sportswagon is het tweede lid van de Ceed-familie dat in Genève schittert. De Ceed vijfdeurs hatchback maakt hier ook zijn publieksdebuut. Met de nieuwkomers wil Kia zijn positie in het C-segment verder versterken door kopers innovatieve, nieuwe technologie te bieden met een volwassen en sportief design en een verbeterd rijgedrag.

Sinds de introductie in 2006 zijn er in de Kia fabriek in Zilina, Slowakije meer dan 500.000 exemplaren van de Kia Ceed Sportswagen gebouwd. Historisch gezien waren Sportswagon-modellen goed voor ongeveer 40% van alle Ceed-verkopen. In 2017 was het Ceed Sportswagon aandeel in Nederland maar liefst 72%.

Michael Cole, Chief Operation Officer van Kia Motors Europe: “De Kia Ceed speelt al meer dan tien jaar een sleutelrol in de aanhoudende groei van Kia in Europa. De introductie van de cee’d in 2006 vertegenwoordigde een keerpunt voor Kia. Het is een auto specifiek ontworpen voor Europese kopers. De nieuwe Ceed bouwt voort op de solide basis met een krachtig en herkenbaar design en geavanceerde technologie die het comfort, het gebruiksgemak en de veiligheid verder verbeteren. De nieuwe motoren en wielophanging maken van rijden in de nieuwe Ceed een plezierige ervaring. De auto biedt de hoge kwaliteit die kopers tegenwoordig van Kia verwachten. De Kia Ceed is één van de meest innovatieve auto’s in zijn klasse.”

De verkoop van de nieuwe Ceed Sportswagon start in de loop van het vierde kwartaal van 2018.

Lees het volledige persbericht in de bijlage.

Contact Kia Public Relations
Laurens van Bergeijk | PR Manager
Telefoonnummer: +31 (0)346 - 753 845
Mobiel: +31 (0)6 3193 2620
E-mail: l.van.bergeijk@kia.nl
Aanmelden
Persberichten in uw inbox ontvangen? Meld u direct aan!
Aanmelden

Meer nieuws

Kia geeft 4.000 euro subsidie op plug-in hybrids 30 maart 2020 Kia prijst Ceed Sportswagon en XCeed Plug-in Hybrid 13 februari 2020 Kia onthult efficiënte Plug-in Hybrid-varianten van de XCeed en Ceed Sportswagon met lage emissie 02 september 2019

Deze website maakt gebruik van cookies

De noodzakelijke (functionele) en statistiek-cookies verzamelen geen persoonsgegevens en helpen ons de site te verbeteren. Die staan dus altijd aan. Lees onze volledige privacyverklaring hier.